Tőzsdeász blog kategória bejegyzései

Haszons cikkek a pénzügyekről és a befektetésekről őszintén. Mivel függetlenek vagyunk minden cégtől, ezért kimondhatjuk azt is, amit mások nem!

Nagyon rossz okok hitelfelvételre – ÍNSZE 13.

– Azt hiszem, a világ összes hitelét kipróbáltam már. Volt autó hitelem, személyi hitelem, lakáshitelem, folyószámla hitelem, hitelkártyám, és még adósságrendező hitelem is. Vettem fel hitelt banktól, baráttól, családtagtól, és kaptam gyorskölcsönt. Csak az uzsora maradt ki, de ha azt hiszed, hogy az akkora marhaságoktól megvéd az, hogy nem találkozol köztörvényes bűnözőkkel, akkor csak figyelj!

Nagyon rossz okok hitelfelvételre – ÍNSZE 13. bővebben…

Drága és rossz tanácsok a bankból – ÍNSZE 12.

– Szerintem baromi veszélyes gondolkodás nélkül megfogadni azt, amit egy bankban tanácsolnak.

A legtöbb emberhez hasonlóan sokáig én is abból indultam ki, hogy a bankban értenek a pénzhez, úgyhogy biztos az a legjobb, amit ott ajánlanak. Cipőt a cipőboltból, nem?

Ezért nem is gondolkodtam azon, hogy van-e alternatívája annak, amit a fiókban mondanak. Azt hiszem, ezzel sem vagyok egyedül. Általában nem értek annyira a pénzhez, hogy több lehetőséget találjak ki, amikből választok. Pedig gyakran lennének.

Drága és rossz tanácsok a bankból – ÍNSZE 12. bővebben…

A banki ügyintézés 50 árnyalata – ÍNSZE 11.

– A reklámok úgy festik le a bankokat, mintha azok a barátaink lennének. Vagy egy jóindulatú nagybácsi, aki mindig segíteni akar. Az én tapasztalatom alapján a bank inkább egy rosszindulatú troll, aki szándékosan keresi, hol tehet keresztbe, és ehhez sajnos bőven eleget tud rólam.

A banki ügyintézés 50 árnyalata – ÍNSZE 11. bővebben…

Miért, és miért ne spórolj? – ÍNSZE 10.

– Ha az órabéremhez hasonlítom, amennyit hosszú pepecseléssel megtakarítottam, nem mondanám, hogy minden spórolás megérte. Viszont elégedettséget éreztem a végén, és ha nem volt más dolgom, végül is miért ne csinálhattam volna? De anyagilag mégis jobban jártam volna, ha abban az időben valami mást csinálok.

Miért, és miért ne spórolj? – ÍNSZE 10. bővebben…

Spórolásos önbecsapások – ÍNSZE 9.

– Te foglalkozol már spórolással?

– Mondhatjuk. Meg szoktuk beszélni a barátokkal, hogy egy party-ra hol vásároljunk be, hogy kevesebbe kerüljön.

– Na, ez egy egész jó példa.

– Miért, van a spórolásra rossz példa is?

– De még mennyi!

Spórolásos önbecsapások – ÍNSZE 9. bővebben…