CímlapAdatforrásokYahoo! Finance
1. lépés: árfolyam adatok letöltése a grafikonrajzolóhoz Adatfájl letöltése következő lépés: 2. lépés: adatfájl betöltése a grafikonrajzolóba Adatfájl betöltése
a grafikonrajzolóba
következő lépés: 3. lépés: grafikon megjelenik, az elemzés elvégezhető Grafikon,
elemzés
A grafikonrajzoló ingyenesen letölthető adatokkal működik. A használathoz töltsön le értékpapír adatokat, majd nyissa meg a grafikonrajzolóval.

Európai és Európán kívüli részvények árfolyamának letöltése a grafikonrajzolóhoz

A Yahoo! Finance egy pénzügyi portál, amit Európán kívüli országok (pl.: USA, Kanada, Ausztrália, India, Kína stb.) részvény-, és indexadatainak letöltéséhez ajánljuk, mint általános ingyenes adatforrást. Az adatok hosszú időre visszamenőleg rendelkezésre állnak.

Javasoljuk, hogy a letöltés előtt az adatfájlok tárolására nyisson egy külön könyvtárat pl.: "C:\tozsde_adatok"

 1. Látogasson el a http://finance.yahoo.com címre.
 2. Írja be a keresett részvény nevét* vagy rövidítését (pl.: General Electric - GE) az oldal felső részén található keresőmezőbe, amíg a részvény a felugró listában meg nem jelenik, majd kattintson a "Get quotes" gombra.
  Részvény keresése a Yahoo! Finance-en
 3. Az következő oldalon (ld.: lent) kattintson a "Historical Prices" linkre.
  A histórikus adatletöltés választása
 4. Kattintson az oldal** alján található "Download to spreadsheet" gombra az adatfájl letöltéséhez.*** Írja át a letöltendő fájl nevét a részvény nevére, mert az alapbeállítás (table.csv) nem túl beszédes.
  Európán kívüli részvény (General Electric) árfolyamának letöltése ingyenesen a grafikonrajzolóhoz a Yahoo! Finance-ről
 5. Töltse be az adatfájlt a grafikonrajzolóba.*A Yahoo! Finance-en lehetőség van az értékpapírok ISIN kódja alapján is részvényt keresni. Ha Ön tudja a keresett részvény ISIN kódját, akkor érdemes annak alapján keresni, mert így nem keverednek pl.: ugyanannak a cégnek a részvényei és kötvényei. További információk a "A kereskedési adatok" menüpontban találhatók.
**Tipp: ezt a linket a böngészőben a "Kedvencek" alá vagy a pl.: a Google könyvjelzői közé elmentve a keresést nem kell minden letöltéskor megismételni. Ha nem az alapbeállítást adja meg, az is mentődik.
***Az oldal tetején beállítható a letöltendő időintervallum kezdő- ("Start Date") és végpontja ("End Date"), illetve felbontása is. A felbontás legyen napi ("Daily"), az időpontok szabadon állíthatók. Az alapbeállítás szerint a végpont az aktuális dátum.
A histórikus adatletöltés beállítása