Bitcoin-forint (BTC/HUF) árfolyam grafikon

Amikor a bitcoin árfolyamát említik, szinte mindig a BTC/USD árfolyamra gondolnak, vagyis a bitcoin USA dollárban kifejezett értékére. Magyarországon természetes, hogy minket az is érdekel, hogy forintban mennyit ér egy bitcoin, hiszen a forint értéke a dollárhoz képest is változik – időnként egész jelentősen.

Ha bitcoin-forint árfolyam grafikont keresel, itt találsz egy példát, és elmondjuk, hogyan tudsz ilyet naprakészen rajzoltatni magadnak ingyen, néhány kattintással:

Egy példa BTC/HUF grafikon

Mint látható, a bitcoin értékét forintban kifejezve elég nagy számok kerülnek a grafikonra. (Aki nem ismerné a tudományos jelölést, a 3.9010e+6 azt jelenti, hogy 3,901-szer tíz a hatodikon, vagyis 3,901*1000000.)

Bitcoin-forint árfolyam grafikon
Bitcoin-forint árfolyam grafikon

Érdekes lehet a BTC-HUF árfolyam változását összehasonlítani a BTC-USD változásával is. Mint látható, nagyjából a két grafikon fedi egymást (hasonlóan mozognak), de ez alól kivételt jelent, amikor pl.: az USD-HUF árfolyam jelentősebben elmozdul:

A BTC-HUF és BTC-USD árfolyamát összehasonlító grafikon.
A BTC-HUF és BTC-USD árfolyamát összehasonlító grafikon.

Honnan lehet naprakész bitcoin-forint grafikont szerezni?

A fenti grafikon nem frissül, de a Tőzsdeász Chili ingyenes grafikonrajzolójával pár kattintással lehet ilyen grafikont készíteni. (A programban folyamatosan frissülnek az adatok, így vele naprakész grafikon rajzolható.) Ehhez a következőket kell tenni:

 1. Látogass el a Tőzsdeász Chili programhoz.
 2. A „Beépített” gombra kattintva válaszd ki felül azt, hogy „Bitcoin”, alul azt, hogy „Magyar forint”.
  • Ha az 1 éves időtáv kevés, akkor válassz hosszabbat.
 3. A grafikon már elő is állt.

Ha a fenti összehasonlító grafikont is elő szeretnéd állítani, akkor a második fülre a fenti módon töltsd be a BTC/USD árfolyamot, majd kattints át az „Összehasonlítás” fülre.

Fontos tudnivalók

A Tőzsdeász Chilivel készített grafikon a BTC/USD és az USD/HUF árfolyamokból számolja a BTC/HUF árfolyamot. A grafikonok csak tájékoztató célt szolgálnak, befektetésre nem alkalmasak.

 • Ez követi a bitcoin forintban kifejezett értékét, de nem 100%-ig pontos.
 • Az, hogy valaki mennyi bitcoint kap a forintjáért, vagy mennyi forintot kap a bitcoinjáért, nem feltétlenül egyezik meg azzal, amit a grafikonon látni, mert függ
  • a vételi és eladási árfolyamoktól
  • attól, hogy mikor teljesül az átváltás