Arany-euro árfolyam grafikon

Amikor az arany árfolyamát említik, szinte mindig a dollárban kifejezett árfolyamra gondolnak. Magyarországon természetes, hogy minket az is érdekel, hogy euróban mennyit ér egy uncia arany, hiszen az euró értéke a dollárhoz képest is változik – időnként egész jelentősen.

Ha arany-euró árfolyam grafikont keresel, itt találsz egy példát, és elmondjuk, hogyan tudsz ilyet naprakészen rajzoltatni magadnak ingyen, néhány kattintással:

Egy példa arany/EUR grafikon

Arany-euró minta grafikon
Arany-euró minta grafikon

Érdekes lehet az arany-EUR árfolyam változását összehasonlítani az arany-USD és az arany-HUF változásával is. Mint látható, nagyjából a három grafikon fedi egymást (hasonlóan mozognak), de azért nem változnak teljesen együtt:

Az arany dollárban, euróban és forintban számolt értékének összehasonlítása grafikonon
Az arany dollárban, euróban és forintban számolt értékének összehasonlítása grafikonon

Honnan lehet naprakész arany-euro grafikont szerezni?

A fenti grafikon nem frissül, de a Tőzsdeász Chili ingyenes grafikonrajzolójával pár kattintással lehet ilyen grafikont készíteni. (A programban folyamatosan frissülnek az adatok, így vele naprakész grafikon rajzolható.) Ehhez a következőket kell tenni:

 1. Látogass el a Tőzsdeász Chili programhoz.
 2. A “Beépített” gombra kattintva válaszd ki felül azt, hogy “Arany”, alul azt, hogy “Euró”.
  • Ha az 1 éves időtáv kevés, akkor válassz hosszabbat.
 3. A grafikon már elő is állt.

Ha a fenti összehasonlító grafikont is elő szeretnéd állítani, akkor a második fülre a fenti módon töltsd be az arany/USD árfolyamot, egy másikra az arany/HUF árfolyamot, majd kattints át az “Összehasonlítás” fülre.

Fontos tudnivalók

A Tőzsdeász Chilivel készített grafikon az arany/USD és az EUR/USD árfolyamokból számolja az arany/euro árfolyamot. A grafikonok csak tájékoztató célt szolgálnak, befektetésre nem alkalmasak.

 • Ez követi az arany euróban kifejezett értékét, de nem 100%-ig pontos.
 • Az, hogy valaki mennyi eurót kell adjon az aranyért, vagy mennyi eurót kap az aranyért, nem feltétlenül egyezik meg azzal, amit a grafikonon látni, mert függ:
  • a vételi és eladási árfolyamoktól
  • attól, hogy mikor teljesül az adásvétel