Európai és Európán kívüli részvények árfolyamának letöltése a grafikonrajzolóhoz

A Yahoo! Finance egy pénzügyi portál, amit Európán kívüli országok (pl.: USA, Kanada, Ausztrália, India, Kína stb.) részvény-, és indexadatainak letöltéséhez ajánljuk, mint általános ingyenes adatforrást. Az adatok hosszú idõre visszamenõleg rendelkezésre állnak.

Javasoljuk, hogy a letöltés elõtt az adatfájlok tárolására nyisson egy külön könyvtárat pl.: "C:\tozsde_adatok"

 1. Látogasson el a http://finance.yahoo.com címre.
 2. Írja be a keresett részvény nevét* vagy rövidítését (pl.: General Electric - GE) az oldal felsõ részén található keresõmezõbe, amíg a részvény a felugró listában meg nem jelenik, majd kattintson a "Get quotes" gombra.
  Részvény keresése a Yahoo! Finance-en
 3. Az következõ oldalon (ld.: lent) kattintson a "Historical Prices" linkre.
  A histórikus adatletöltés választása
 4. Kattintson az oldal** alján található "Download to spreadsheet" gombra az adatfájl letöltéséhez.*** Írja át a letöltendõ fájl nevét a részvény nevére, mert az alapbeállítás (table.csv) nem túl beszédes.
  Európán kívüli részvény (General Electric) árfolyamának letöltése ingyenesen a grafikonrajzolóhoz a Yahoo! Finance-rõl
 5. Töltse be az adatfájlt a grafikonrajzolóba.*A Yahoo! Finance-en lehetõség van az értékpapírok ISIN kódja alapján is részvényt keresni. Ha Ön tudja a keresett részvény ISIN kódját, akkor érdemes annak alapján keresni, mert így nem keverednek pl.: ugyanannak a cégnek a részvényei és kötvényei. További információk a "A kereskedési adatok" menüpontban találhatók.
**Tipp: ezt a linket a böngészõben a "Kedvencek" alá vagy a pl.: a Google könyvjelzõi közé elmentve a keresést nem kell minden letöltéskor megismételni. Ha nem az alapbeállítást adja meg, az is mentõdik.
***Az oldal tetején beállítható a letöltendõ idõintervallum kezdõ- ("Start Date") és végpontja ("End Date"), illetve felbontása is. A felbontás legyen napi ("Daily"), az idõpontok szabadon állíthatók. Az alapbeállítás szerint a végpont az aktuális dátum.
A histórikus adatletöltés beállítása