Arany-forint árfolyam grafikon

Amikor az arany árfolyamát említik, szinte mindig a XAU/USD árfolyamra gondolnak, vagyis az arany USA dollárban kifejezett értékére. Magyarországon természetes, hogy minket az is érdekel, hogy forintban mennyit ér 1 uncia arany, hiszen a forint értéke a dollárhoz képest is változik – időnként egész jelentősen.

Ha arany-forint árfolyam grafikont keresel, itt találsz egy példát, és elmondjuk, hogyan tudsz ilyet naprakészen rajzoltatni magadnak ingyen, néhány kattintással:

Egy példa arany/HUF grafikon

Mint látható, az arany értékét forintban kifejezve elég nagy számok kerülnek a grafikonra.

Arany-forint minta grafikon
Arany-forint minta grafikon

Érdekes lehet az arany-HUF árfolyam változását összehasonlítani az arany-USD és az arany-EUR változásával is. Mint látható, nagyjából a három grafikon fedi egymást (hasonlóan mozognak), de azért nem változnak teljesen együtt:

Az arany dollárban, euróban és forintban számolt értékének összehasonlítása grafikonon
Az arany dollárban, euróban és forintban számolt értékének összehasonlítása grafikonon

Honnan lehet naprakész arany-forint grafikont szerezni?

A fenti grafikon nem frissül, de a Tőzsdeász Chili ingyenes grafikonrajzolójával pár kattintással lehet ilyen grafikont készíteni. (A programban folyamatosan frissülnek az adatok, így vele naprakész grafikon rajzolható.) Ehhez a következőket kell tenni:

 1. Látogass el a Tőzsdeász Chili programhoz.
 2. A “Beépített” gombra kattintva válaszd ki felül azt, hogy “Arany”, alul azt, hogy “Magyar forint”.
  • Ha az 1 éves időtáv kevés, akkor válassz hosszabbat.
 3. A grafikon már elő is állt.

Ha a fenti összehasonlító grafikont is elő szeretnéd állítani, akkor a második fülre a fenti módon töltsd be az arany/USD árfolyamot, egy másikra az arany/euró árfolyamot, majd kattints át az “Összehasonlítás” fülre.

Fontos tudnivalók

A Tőzsdeász Chilivel készített grafikon az USD/HUF és arany/USD árfolyamokból számolja az arany/HUF árfolyamot. A grafikonok csak tájékoztató célt szolgálnak, befektetésre nem alkalmasak.

 • Ez követi az arany forintban kifejezett értékét, de nem 100%-ig pontos.
 • Az, hogy valaki mennyi aranyat kap a forintjáért, vagy mennyi forintot kap az aranyáért, nem feltétlenül egyezik meg azzal, amit a grafikonon látni, mert függ
  • a vételi és eladási árfolyamoktól
  • attól, hogy mikor teljesül az adásvétel