A meggazdagodás 7 módja

…avagy hogyan lettek gazdagok mások?

1. módszer: gazdag családba születni

Ahhoz, hogy gazdag családba szülessünk, nekünk nem kell tenni semmit, ez már születéskor eldől.
Mondhatni ez az legegyszerűbb módszer, de a cikk olvasói közül a többség valószínűleg erről már lekésett, úgyhogy gyorsan lépjünk is tovább.

2. módszer: gazdag családba való beházasodással

Azt hiszem nem szorul túl sok magyarázatra, ez a módszer a “jó parti” megtalálása. Ha a környezetünkből nem lenne ismerős, a médiában lépten-nyomon találkozhatunk ezzel a jelenséggel.

Természetes, hogy a gazdag emberek is kötnek házasságot, és náluk az anyagiak biztos nem állnak a boldogság útjába. Viszont hozzámenni valakihez csak a pénzéért nem biztos, hogy jó ötlet.

3. módszer: karrierépítéssel

Vannak nagyon jól fizető állások (pl.: nagy cégek vezető pozíciói), amivel már nem nehéz vagyont felépíteni. Tudatos karrierépítéssel, rengeteg elszántsággal, időnként gátlástalansággal és némi szerencsével ez is elérhető.
Kérdés, hogy a cél elérése érdekében mekkora áldozatot kell hozni, és kárpótol-e érte a magas fizetés?

4. módszer: törvénytelenül

A pénzcsinálásnak rengeteg olyan módja van, ami vagy erkölcstelen, vagy törvénytelen. Nem akarok tippeket adni, a sajtó lépten-nyomon tájékoztat ilyenekről.
Senkit sem bíztatnék arra, hogy ezt az utat válassza. Ebben az esetben ugyanis nem csak pénzt, hanem komolyabb büntetést (pl.: szabadságvesztést) is kockáztathatunk.

5. módszer: tehetséggel

Sokan szerzik a vagyonukat azzal, hogy jók valamiben, legyen szó akár sportolókról, zenészekről, írókról vagy színészekről. Mások feltalálnak valami újat, pl.: mostanában elég sok internetmilliomos születik.
Akik ilyen életutat tudnak maguk mögött, azok az esetek többségében arról számolnak be, hogy a sikerhez vezető út igencsak rögös, és egyáltalán nem olyan egyszerű, mint amilyennek mások látják. Ennek ellenére én nem vetném el ezt a lehetőséget.

6. módszer: szerencsével

Több módon is érhet szerencse minket az életben: nyerhetünk a lottón, örökölhetünk váratlanul, vagy pl.: találhatunk a padláson valamilyen műkincset.
Egy igen alattomos veszély leselkedik azokra, akik a szerencsének köszönhetően gazdagodnak meg.
Sokan közülük nincsenek hozzászokva a nagy vagyon kezeléséhez, ezért a pénz kifolyik a kezük közül. Amikor a pénz elfogy, akár még komoly adósságot is felhalmozhatnak, és végül rosszabb helyzetben találhatják magukat, mint a nagy szerencse előtt.
Ha Ön hirtelen jut nagy vagyonhoz, mindenképpen kérjen tanácsot pénzügyekben járatos szakértőtől!

7. módszer: apró léptekben

Életünk során lehet vagyont felépíteni apránként is. Ehhez igyekezni kell jó döntéseket hozni a pénzügyekben és a befektetésekben.
Mi, itt a Tőzsdeásznál ebben próbálunk segíteni.

Sajnos a hazai jövedelmi viszonyok mellett sok ember számára nem áll nyitva ez a lehetőség.
Ezen kívül rengeteg váratlan esemény történhet az életben (pl.: súlyos betegség), amik akadályozhatnak, vagy felemészthetik a felhalmozott vagyont.

A cikkhez a Tőzsdeász Facebook oldalán lehet hozzászólni


Egyéb megosztás: